Beestenboel Lian vangt dieren op die om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven. Ook vangen wij een enkele keer dieren op vanuit de dierenambulance of particulieren die een dier vinden.

Wanneer het dier er klaar voor is gaan wij op zoek naar een fijn nieuw huisje. Groepsdieren herplaatsen wij nooit alleen. Ook letten wij er op dat de nieuwe eigenaren voldoen aan de behoefte van het dier.

Wanneer u uw dier wilt afstaan vult u het formulier in die onderaan deze pagina staat. Wij nemen contact met u op zodra er ruimte is voor uw dier.
Wanneer u het dier komt brengen ondertekend u een afstandsverklaring. Dit om misverstanden te voorkomen. Het dier verblijft 2 weken in quarantaine zodat we zeker weten dat deze niet ziek is. Ook proberen we in deze 2 weken ervoor te zorgen dat het dier gevaccineerd / gecastreerd wordt indien nodig. Na de quarantaine mag het dier voor adoptie. We plaatsen een foto en informatie van hem/haar op onze website en gaan op zoek naar een goed en fijn nieuw huis.

Helaas kan het gebeuren dat uw dier ziek is. Dit is bij ons geen probleem en we willen er alles aan doen om hen te helpen. Indien er sprake is van ziekte kunnen wij extra (dierenarts)kosten in rekening brengen. Wij zullen contact met u opnemen en duidelijk uitleggen wat er aan de hand is.)  Wanneer u een dier bij ons afstaat stemt u hier automatisch mee in.

Het kan voorkomen dat wij een langere wachttijd hebben. Indien u met spoed een nieuw plekje zoekt kunnen wij voor u een spoedopvang regelen. Dit houdt in dat we een spoedverblijf klaarmaken zodat uw dier toch naar de opvang kan komen. Wel vragen wij hier hogere afstandskosten voor. (Zie “Onze tarieven”)

Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om afscheid te nemen. We begrijpen dus ook dat u wellicht updates wilt ontvangen over uw dier die afgestaan is. Helaas kunnen wij niet iedereen updates geven omdat we het erg druk hebben.
Wanneer u wilt weten hoe het gaat kunt u altijd even zelf een berichtje sturen of bellen. Let er wel op dat wanneer u het dier afgestaan hebt, het onze verantwoordelijkheid is en u dus niet meer mee kan beslissen over de verzorging van het dier.

Afstaan konijn€45
Afstaan cavia€35
Afstaan kleine knaagdieren€15
Afstand spoed€75
×

 

Hallo,

Stel gerust je vraag, we helpen je graag!

×